home modules contact legal about

Software voor de schoenen retail detailhandel - geschiedenis

In 2005 werd in samenspraak met 2 detail schoenhandels besloten om een eigen softwarepakket te ontwikkelen.

De toen op de markt zijnde pakketten voldeden niet aan hun eisen en wensen. Initieel werd voortgeborduurd op een Access database ontworpen door een van deze schoenhandelaars. Al snel bleek dat de Access omgeving een groot obstakel werd in het verwezenlijken van de vooropgestelde doelen. Daarom werd in 2007 beslist om de ontwikkelling over te hevelen naar een beter controleerbare omgeving, nl Delphi.

Eerst werd gestart met de basismodule, die toelaat bestellingen aan te maken, leveringen in te boeken en stock tussen de winkels te verdelen. Omdat het internet in die tijd niet overal beschikbaar was, werd er een 'samenvoeg'-module ontwikkeld, die toeliet de aankoper op de baan te sturen, en bij terugkomst zijn gemaakte bestellingen automatisch over te zetten. Deze module is echter in onbruik geraakt, omdat er nu vanaf overal rechtstreeks op het systeem gewerkt kan worden.

Omdat nu alles rechtstreeks en in real-time gebeurt, werd de inventarisatiemodule zo gemaakt, dat men perfect een inventaris kan doen, terwijl de winkel openblijft. We weten immers tot op de seconde wanneer een artikel ter inventarisatie gescand en/of wanneer het verkocht werd. Zo kunnen we toch een correcte inventaris maken, zonder dat de winkel gesloten moet worden.

Vanaf 2009 werd ook de kassamodule aktief. Hierdoor kon in real-time de verkoop centraal geregistreerd worden en wist elke winkel waar er nog voorraad van een bepaald artikel voorhanden was.

Gaandeweg is het pakket uitgebreid met allerlei extra functionaliteiten, waaronder de automatisering van bestellingen via EDI voor het merk Tamaris, Targets voor de verkoopsters, export voor externe webshops, synchronisatie met PrestaShop, etc..

Shoewhere is en blijft een pakket dat voortdurend aan de noden van de klant aangepast en verbeterd wordt, waardoor Shoewhere het voor de detailschoenhandel meest geschikte pakket is en zal blijven.

Copyright 2017 E.De.L.Com bvba